بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه نان رز عسلی

  • بازدید: 722
نان رز عسلی

نان رز عسلی

نان رز عسلی

  1. مواد لازم برای تهیه خمیر:

    آرد ۳۳۰ تا ۳۵۰ گرم ( مقدار آرد تقریبی است)
    عسل ۱۰۰ گرم
    خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری
    شیر ولرم ۳/۴ پیمانه
    کره آب شده سرد ۳۰ گرم
    شکر ۱ قاشق غذاخوری
    تخم مرغ ۱ عدد
    نمک ۱ قاشق چایخوری


    مواد لازم برای رومال کردن :

    زرده تخم مرغ ۱ عدد
    شیر ۱ قاشق غذا خوری
    عسل ۲ قاشق غذا خوری
    کره ۱ قاشق غذاخوری
    پودر پسته و تخم خرفه به میزان لازم


    طرز تهیه:

    ابتدا خمیر مایه و شیر ولرم و شکر را با هم خوب مخلوط کنید و درب ظرف را گذاشته و بگذارید یک جای گرم تا به مدت ۱۰ دقیقه بماند و خمیر مایه عمل بیاد.
    بعد توی یک کاسه شیشه ایی بزرگ خمیر مایه عمل آمده را بریزید و به آن عسل و کره ونمک و تخم مرغ هم زده شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حالا آرد را اضافه کنید ،میزان آرد تقریبی است و بسته به نوع و جنس آرد داره بنابراین ۳۰۰ گرم آرد را اضافه کنید و بعد اگه هنوز خمیر به دستتان می چسبید کم کم باز هم آرد اضافه کنید تا حدی که خمیر نرمی داشته باشید و به دستتان نچسبد.
    حالا خمیر را از کاسه شیشه ایی در آورده و توی کاسه را چرب کنید و خمیر را توی کاسه قرار دهید و روی خمیر را با پلاستیک فریزر یا یه پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید درد دمای آشپزخانه به مدت ۱/۳۰ ساعت یا ۲ ساعت استراحت کند.
    بعد از زمان مذکور خمیرتان پف کرده است ، با مشت پف خمیر را بخوابانید و خمیر را روی سطح کارتان قرار بدهید.


    فرم دهی خمیر به شکل گل رز:

    ابتدا از خمیر به اندازه یک پرتقال بزرگ برداشته و روی سطح کار آنرا باز کنید و خمیر را بوسیله یک چاقوی تیز به صورت یک مستطیل برش بزنید که ابعاد آن ۲۰ در ۴۰ باشد(۴۰*۲۰) باشه.
    روی مسطیل را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید و خمیر را از طرف طولش رول کنید . حالا روی رول را با وردنه کمی صاف کنید و چاقو را روی سر رول قرار داده و تا انتهای رول را ببرید تا دو تا بشه بعد این دو رول را مانند مارپیچ دور هم بپیچانید و دو سر آنرا بهم فشار دهید تا باز نشود .
    بعد یک سر این مارپیچ بزرگ را نگه داشته و بقیه خمیر مارپیچ را دور آن بپیچانید ( مانند مدل حلزونی )
    حالا فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید . و کف سینی فرتان را با کاغذ روغنی بپوشانید .


    برای رومال کردن خمیر

    برای رومال کردن خمیر ها زرده تخم مرغ را با شیر خوب هم بزنید . خمیر های شکل گرفته را توی سینی چیده و با زرده تخم مرغ و شیر رومال کنید و روی آنها را کمی تخم خرفه یا پودر پسته بپاشید و بگذارید درون فر تا به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که زیر نانها کمی تغییر رنگ دهد بپزد و برای خوش رنگ شده هم می توانید به مدت ۵ دقیقه گریل بالای فر را روشن کرده تا روی نانها برشته شود.
    بعد از پخت هم در صورت تمایل ۲ قاشق عسل را با ۱ قاشق کره روی حرارت گرم کنید و روی نانها بمالید .( البته اختیاری است ).


    منبع:آشپز ایرانی