مواد اولیه : برای ۱۳ نفر
خلال نصف پیمانه (پسته و بادام)
نمك نصف قاشق چایخوری
ماست ۱ و ۱/۳پیمانه (چكیده)
شكر دو قاشق سوپخوری
كره یك پیمانه (ذوب شده)
تخممرغ دو عدد
بیكینگپودر یك و نیم قاشق سوپخوری
آرد پنج پیمانه
كشمش به میزان لازم
كرم كاكائو به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا آرد را چند بار الك كرده و با بیكینگپودر مخلوط میكنیم. تخممرغها، كره، شكر، ماست چكیده و نمك را جدا با هم مخلوط كرده، به آرد و بیكینگپودر اضافه نموده و ورز میدهیم تا خمیر یكدست شود. سپس در دمای اتاق یک تا دو ساعت به خمیر استراحت میدهیم بعد روی یك سطح صاف آرد پاشیده، خمیر را به كمك وردنه به قطر نیم سانتیمتر باز كرده و با رولتبر خمیر را به شكل مثلث برش میدهیم. لبه خمیر مقداری از مخلوط كشمش، بادام و خلال پسته و كرم كاكائو ریخته، خمیر را لوله میكنیم و به شكل كراسان فرم میدهیم.
خمیرها را روی سینی فر چرب شده با فاصله چیده و روی آنها كمی آرد میپاشیم. فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) قرار داده، سپس نانها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فری كه از یك ربع قبل روشن كردهایم، قرار میدهیم تا نانها بپزند و رنگ آنها طلایی مایل به قهوهای شود. در پایان نانها را روی توری فلزی قرار داده تا خنك شوند.
نكات:
۱)اگر در زمان پخت معین شده، روی نانها طلایی مایل به قهوهای نشد، شعله گریل را روشن كنید تا روی آنها طلایی شود.
۲)بهتر است هنگام پخت نانها در فر یك ظرف آب در آن قرار دهید تا نانها مغزپخت شوند.
۳)اگر دوست دارید نان شما كاملا طلایی شود روی آن مقداری زرده تخم مرغ بمالید و آن را داخل فویل پیچیده و بعد داخل سینی فر قرار دهید.
۴)در صورت تمایل خلال و كشمش را حذف كرده و فقط از كرم كاكائو استفاده كنید.
۵)خلال را از ۶ساعت قبل در مخلوط گلاب و عسل و آب بخوابانید تا خوشمزه تر و ترد تر شوند.6 مانند تصویر زیرهم میتوانید برش بزنید و در انتها پودر قند بپاشید .
گردآوری : تحریریه