بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه مربای کدو حلوایی

  • بازدید: 977
مربای کدو حلوایی

مربای کدو حلوایی

مربای کدو حلوایی

  1. مواد لازم:

    کدو تنبل ......................... 6 کیلو
    شکر ............................... 5 کیلو
    آب ................................. 3 الی 4 پیمانه
    آهک................................ یک پیمانه


    طرز تهیه:

    ابتدا کدو تنبل ها را میشوئیم و آبش را بادستمال خشک میکنیم سپش با چاقوی تیز آن را مثل طالبی برش میزنیم و تخم های آن را با کمک قاشق جدا میکنیم و قسمت نرم داخلی و ریش ریش آن را با چاقو خوب تمیز میکنیم سپس مثل طالبی قاچ میکنیم سپس هر قاچ را پوست میگیریم و برش به هر شکل دلخواه میزنیم و درون ظرفى میریزیم درون ظرف دیگری آب خنک ریخته و آهک را اضافه میکنیم که به محض ریختن عمل میکند و کف کرده آب داغ میشود میگذاریم آهک ته نشین شود بعد آب آهک را رو کدو ها میریزیم و میگذاریم 24ساعت بماند و گاهی مواد را هم میزنیم . بعد کدو ها را آب کش کرده وچند بار با آب خنک میشوئیم . سپس کدو ها درون آب سرد میریزیم به طوری که آب روی کدو ها را بپوشاند و میگذاریم 24 ساعت بماند(بارها آبشان را عوض میکنیم ) . سپس درون قابلمه ریخته و رویشان آب میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا به مدت 5 دقیقه بجوشد تا هم بپزند و هم آهک احتمالی آنها از بین برود بعد آبکش کرده و میگذاریم داخل آبکش بمانند .
    آب حدود 4 لیوان و شکر را در قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم بجوشد و شکر در آب حل شود و شربت رقیقی به دست آید میزان آب نباید زیاد باشد چون کدوها خودشان آب پس میدهند اکنون کدو ها را به شربت می افزایم تا کمی بجوشد سپس کمی جوهر لیمو میزنیم تا بجوشد کدو ها بعد از جوشیدن شروع به جذب شربت میکنند اکنون حرارت را خاموش کرده و دستمالی به حالت دم کنی روی قابلمه میکشیم و اجازه میدهیم 24ساعت بماند اگر بعدا دیدیم شربت رقیق است کمی شکر ریخته دو باره میجوشانیم و سپس در ظرف ریخته در یخچال نگهداری میکنیم.
    نوش جان


    گردآوری: تحریریه