بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه نان شیرمال ترکی

  • بازدید: 198
نان شیرمال ترکی

نان شیرمال ترکی

نان شیرمال ترکی

  1. مواد لازم:

    آرﺩ .................................. 6-5 ﻓﻨﺠﺎﻥ
    ﺭﻭﻏﻦ............................... ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ
    ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ................... ﺩﻭ ﻋﺪﺩ
    ﺷﻴﺮ................................. ﻳﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ
    ﺷﻜﺮ ................................ ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ
    ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ ........................ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭘﺨﻮﺭﯼ
    ﻧﻤﻚ................................. ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ
    آب ﻭﻟﺮﻡ............................. ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﺎﻓﯽ
    ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ.............................. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﯼ
    ﻛﻨﺠﺪ................................. ﻳﻚ ﺳﻮﻡ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺰﺋﻴﻦ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ
    ﻛﺮﻩ ﻭ ﺷﻴﺮ.......................... ﻛﻤﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺰﺋﻴﻦ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ


    طرز تهیه:

    ﻣﺎﻳﻊ ﺧﻤﻴﺮ ﻭ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﺍﺯ ﺷﻜﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﮔﺮﻡ ﺣﻞ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ ﺗﺎ ﻛﺎﻣﻼً ﭘﻒ ﻛﻨﺪ. آﺭﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﺭﻳﺨﺘﻪ، ﺭﻭﻏﻦ، ﺷﻜﺮ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﻭ آب ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺪﺭﻳﺞ ﺑﻪ آن ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺯﻧﻴﻢ، ﻛﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ آﻣﺪﻩ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺷﺪ. 5 ﻳﺎ 6 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺧﻮﺏ ﻭﺭﺯ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ آﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ 4 ﻳﺎ 6 ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺴﺎﻭﯼ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻭ ﮔﻠﻮﻟﻪ، ﮔﻠﻮﻟﻪ ﻣﯽ ﻛﻨﻴﻢ. ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﻮﺷﺎﻧﻴﻢ، ﺗﺎ ﺟﺎ ﺑﻴﻔﺘﺪ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﺭﺍ ﻛﻤﯽ ﭼﺮﺏ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺍﺯ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﻳﻚ ﻭ ﻧﻴﻢ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﭘﻬﻦ ﻭ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺑﻴﻀﯽ ﺩﺭ ﻣﯽ آﻭﺭﻳﻢ. آﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﯽ ﻓﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻗﺎﻟﺐ ﮔﺮﺩ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﻧﻘﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﻴﻢ. ﻛﻨﺠﺪ ﻭ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎﺧﻮﺭﯼ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺭﻭﯼ ﺧﻤﻴﺮ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ. ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻭﺳﻂ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ 350 ﺩﺭﺟﻪ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ، ﺗﺎ ﻧﺎﻥ ﭘﺨﺘﻪ ﻭ ﻃﻼﻳﯽ ﺷﻮﺩ. ﺳﭙﺲ ﺳﻴﻨﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻓﺮ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﺮﺩﻩ، ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﮕﺬﺍﺭﻳﺪ ﻛﻤﯽ ﺳﺮﺩ ﺷﻮﺩ، ﺑﻌﺪ ﺭﻭﯼ آﻥ ﻛﻤﯽ ﺷﻴﺮﻣﯽ ﭘﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﻛﺮﻩ ﻣﯽ ﻣﺎﻟﻴﻢ، ﻛﻪ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺍﻕ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺷﻮﺩ.
    ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺍﺯ ﭘﺸﺖ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯽ ﭼﺴﺒﺎﻧﻴﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻧﺎﻳﻠﻮﻥ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﻳﻢ، ﺗﺎ ﺧﺸﻚ ﻧﺸﻮﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻉ ﻧﺎﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﺍﺳﺖ.
    نوش جان


    گردآوری: تحریریه