بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه شیرینی کاک (یوخه)

  • بازدید: 1117
شیرینی کاک (یوخه)

شیرینی کاک (یوخه)

شیرینی کاک (یوخه)

  1. مواد لازم برای 10 نفر:

    آرد .............................................. ۳۰۰ گرم
    آب ولرم ........................................ ۵۰ میلی لیتر
    روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد........ ۵۰ گرم
    مایه خمیر فوری ............................... ۱ قاشق چای خوری
    تخم مرغ ....................................... ۱ عدد
    نمک ............................................ ۱/۲ قاشق چای خوری
    پودر قند ...................................... ۱۶۰ گرم
    پودر هل ...................................... ۱ قاشق چای خوری
    پودر بادام ..................................... ۱/۲ پیمانه


    طرز تهیه:

    ۱- ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و 50 میلی لیتر آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا 10 دقیقه بماند و پف کند.
    ۲- روغن را آب (ذوب) کنید و در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم زنید و به روغن اضافه کنید
    ۳- مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ بیفزایید و به همزدن ادامه دهید.
    ۴- آرد را اضافه کنید و آنقدر هم زنید که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را 10 تا 15 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود 2 ساعت استراحت دهید.
    ۵- اگر خمیر شل بود، می‌توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
    ۶- خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه‌ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه‌های نازک خمیر را یک ماهیتابه بزرگ انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.
    ۷- پیش از آنکه خنک شوند، روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید.

    ۸- در پایان با فاصله های 3 سانتی متری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگهداری کنید
    شیرین کام باشید


    گردآوری: تحریریه