بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه 10 نوع شیرینی خانگی مخصوص نوروز

  • بازدید: 770
10 نوع شیرینی خانگی مخصوص نوروز

10 نوع شیرینی خانگی مخصوص نوروز

10 نوع شیرینی خانگی مخصوص نوروز

  1. 1. طرز تهیه شیرینی کره ای قرمز برای عید نوروز

    تعداد: ۲۴ عدد
    زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
    زمان پخت: ۲۰ دقیقه


    مواد لازم :

    آرد کامل ۱و ¼ پیمانه
    شکر ۱/۳ پیمانه
    پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
    نمک ¼ قاشق چایخوری
    کره نصف پیمانه
    رنگ غذای قرمز یک قاشق غذاخوری
    شکلات سفید خرد شده ۸۵ گرم
    شورتنینگ یک و نیم قاشق چایخوری
    پسته خرد شده برای تزیین


    طرز تهیه :

    فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
    در مخلوط کن آرد، شکر، پودر کاکائو و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. کره و رنگ قرمز را اضافه کنید و هم بزنید. آنها را طوری هم بزنید تا خرد و ریز شوند و به تدریج به شکل یک توپ در وسط مخلوط کن جمع شوند.
    روی سطح صاف آردپاشی شده، خمیر را حسابی ورز دهید تا کاملا نرم شود. سپس آن را در دست گلوله کنید و آن را به ضخامت یک سانتی‌متر باز کنید. با قالب، آنها را به دایره های کوچک برش دهید. آنها را با فاصله از هم درون سینی فر بچینید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
    در یک قابلمه کوچک، شکلات سفید آب شده و شورتنینگ را روی حرارت ملایم آب کنید. آنها را دایم هم بزنید. نیمی از کلوچه های پخته شده را درون مخلوط شکلات قرار دهید. روی آنها پسته خرد شده بپاشید و سرو کنید.


    2. شیرینی نارگیلی با آرد

    برای پذیرایی نوروز


    مواد لازم :

    شکر 2/3 پیمانه
    آرد 1 پیمانه و 2 قاشق سوپخوری
    کره 1/2 پیمانه
    دارچین آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
    تخم مرغ 1 عدد
    نمک 1/8 قاشق چایخوری
    پودر نارگیل 1 پیمانه
    نارگیل رنده شده برای تزئین


    طرز تهیه :

    فر را روی 350 در جه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود . آرد ، نمک و دارچین را با هم الک کنید . کره و شکر را با همزن بزنید تا لطیف شود . تخم مرغ را اضافه کنید . سپس با آرد و نارگیل به خوبی مخلوط کنید .

    بعد مقداری از خمیر را به صورت توپ کوچکی درآورده یا می توانید قالب زده و روی آن مقداری نارگیل بپاشید و در سینی که قبلا چرب شده به مدت 5 دقیقه داخل فر قرار دهید. توجه داشته باشید که این شیرینی بسیار زود آماده می شود و زمان پخت زیاد باعث برشته شدن و سفت شدن آن می شود .



    3. شیرینی فندقی

    تهیه ی شیرینی فندقی بسیار اسان است و هر کسی می تواند آن را تهیه نماید


    مواد لازم :

    آرد : یی و یی چهارم لیوان
    فندق : 100 گرم
    یره : 100 گرم
    تخم مرغ : 1 عدد
    وانیل : نصف ق چ
    شیر : دو سوم لیوان


    طرز تهیه :

    برای شیرینی فندقی من میزان شیر رو متناسب با طعم شیلات و فندق تنظیم یردم. باز برای سهولت یار ابتدا آرد و فندقها و شیر رو در بلندر میریزیم و با هم آسیاب میینیم. تخم مرغ و وانیل و یره خورد شده رو اضافه میینیم. تیرار میینم: یره باید سرد باشه.
    ظرف یی دقیقه خمیر ما شیل میگیره.چون خمیر اندیی سفته در انتها با یی قاشق به خوبی همش بزنید. باز خمیر رو به اندازه یی گردو یف دست گرد یرده و بعد روی سطح یار به سایز انگشتی در میاریم. با یارد سر و ته خمیرها رو برش میزنیم یه صاف باشند.
    (اینطوری بعد از فرو بردن یرینی ها در شیلات شما شیرینی های شیی تری خواهید داشت). شیرینی رو روی یاغذ روغنی قرار میدیم. نیازی به چرب یردن یاغذ نیست. فر رو از 10 دقیقه قبل روی درجه 180 سانتیگراد قرار میدیم. سینی رو در فر میذاریم به مدت 15 دقیقه. از فر خارج یرده و اجازه میدیم سرد بشن.
    شیرینی در فر اندیی پف میینه و ترد میشه اما تغییر شیل آنچنانی نمیده. نیازی هم نیست یه تغییر رنگ بده (مگر اینیه خودتون مایل باشید شیرینی هاتون برشته تر بشن. من معمولا یی سینی شیرینی رو همیشه برشته تر برمیدارم. ذائقه ها متفاوتند) شکلات رو ذوب میینیم.
    دو سر نعلها رو توی شیلات فرو ببرید.
    من طبق معمول از شیلات تلخ با درصد بالا استفاده یردم. طعم شیرینی رو خوشایند میینه. با این میزان و اندازه ها شما حدود 18 عدد شیرینی خواهید داشت. ولی میتونید شیرینی رو یوچیتر بگیرید یه مقرون به صرفه تر باشه.این شیرینی هم در ظرف در بسته در یخچال تا هفته ها به خوبی باقی خواهد ماند. البته اگر بماند!
    ازش لذت ببرید


    4. شیرینی مغزدار شکلاتی

    شیرینی مغزدار شکلاتی یکی از مناسب ترین شیرینی های شب عید می باشد


    مواد لازم :

    کره 170 گرم
    آرد 225 گرم
    شکر 100 گرم
    تخم مرغ 1 عدد
    نمک 1 پینچ
    شکلات کوچک 25 عدد
    پودر شکر برای تزئین مقداری


    طرز تهیه :

    برای پخت شیرینی های مغزدار شکلاتی ابتدا فر را با حرارت 180 درجه روشن کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. کره را با همزن بزنید. شکر و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
    تخم مرغ و کمی وانیل اضافه کرده به هم بزنید. آرد را به تدریج اضافه کرده تا خمیر به دست آید. از خمیر گلوله هایی به اندازه یک گردو برداشته شکلات را درون آن قرار داده و در دست گرد کنید.
    بین دو دست کمی فشار دهید. شیرینی ها را با فاصله روی کاغذ روغنی گذاشته و به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید. رنگ شیرینی نباید تغییر کند.


    5. شیرینی انگشتی بادامی

    با این دستور یک شیرینی انگشتی خوش طعم درست کنید.


    مواد لازم :

    آرد : 220 گرم
    آرد برنج : 1/5 قاشق سوپخوری
    پودر شکر : 60 گرم
    پودر بادام : 2 قاشق غذاخوری
    کره خرد شده : 180 گرم
    شکلات : برای تزئین
    دمای فر: 180 درجه سانتیگراد
    زمان پخت : 15 دقیقه


    روش تهیه

    آرد سفید، آرد برنج و پودر شکر را در کاسه ای الک میکنیم.
    کره خرد شده و پودر بادام را نیز اضافه کرده و با نوک انگشتان ورز می دهیم.
    از خمیر کمی برداشته و کف دست به شکل انگشت فرم می دهیم و یا خمیر را گرد می کنیم
    شیرینی ها را کف سینی می چینیم و در فر قرار می دهیم.
    در این مدل مقداری از خمیر را به شکل انگشت و مقداری را به شکل توپی فرم دادم.


    6. شیرینی نسکافه و گردو

    یک شیرینی خوش طعم و کم شیرین نوروزی


    مواد لازم :

    کره 50 گرم
    پودر قند 40 گرم
    نسکافه 1 قاشق سوپخوری
    آب یا شیر 1 قاشق سوپخوری
    زرده تخم مرغ 1 عدد
    گردوی ریز شده نصف پیمانه
    آرد 100 تا 120 گرم
    بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری


    روش تهیه :

    کره و پودر قند را با همزن بزنید.
    نسکافه را در آب یا شیر حل کنید و به کره اضافه کنید.
    سپس زرده تخم مرغ و گردو را نیز اضافه کنید.
    مخلوط آرد و بیکینگ پودر را کم کم بیفزایید تا اندازه ای که خمیر به دست نچسبد.
    خمیر را ما بین نایلون باز کرده، به اشکال مختلف قالب بزنید و در سینی فر قرار دهید.
    بیسکوییت را با دمای 180 درجه ی سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بپزید تا زیر شیرینی کمی تغییر رنگ دهد.


    نکته ها:

    * خمیر این شیرینی بسیار لطیف است و به راحتی قابلیت کاتر زدن را دارد. البته به دلیل داشتن پودر گردو ممکن است کمی کاتر زدن آن سخت باشد.
    * گردو را خوب خوب آسیاب کنید و موقع کاتر زدن با حوصله و ظریف کار کنید.
    * حتما و حتما طبق معمول شیرینی های خشک آرد را کم کم اضافه کنید و تا حدی که خمیر به دست نچسبد کافی است.
    * شیرینی را بیش از 15 دقیقه داخل فر نگذارید، زیرا خشک و سفت خواهد شد.


    تزیین بهاری شیرینی نسکافه و گردو :

    شیرینی ها را به تعداد زوج درست کردم و مابین آنها نوتلا مارک فرمند زدم ( با کمک قیف سرنگی و ماسوره شکوفه به صورت رزت نوتلا را روی شیرینی زدم. نوتلا و نسکافه خیلی طعم عالی و کاملی با هم دارند.
    برای شکوفه و برگ های روی شیرینی می توانید از خمیر فوندانت یا مارسیپان استفاده کنید.
    با کمک قالب مخصوص فوندانت گل و برگ رو قالب زدم و با شکلات مذاب روی کوکی فیکس کردم.
    این بیسکویت کم شیرین است و وجود نوتلا و گل فوندانتی جبران شیرینی کم آن را می کند.


    7. توپهای گردویی 

    برای عید امسال به جای خرید شیرینی های حاضری، توپهای گردویی خانه ای درست کنید.


    مواد لازم :


    آرد 125 گرم
    پودر شکر 3 قاشق سوپخوری
    روغن 60 گرم
    هل اندکی
    گردو یک پیمانه


    طرز تهیه:

    ابتدا پودر شکر را با روغن ماساژ داده (با نوک انگشتان)، سپس آرد و هل را اضافه می کنیم. خمیر را داخل نایلون قرار داده و به مدت 2 ساعت کنار می گذاریم تا استراحت کند.
    سپس از خمیر به اندازه یک گردوی متوسط برداشته وسط آن را باز کرده و کمی گردوی درشت خرد شده داخل آن می گذاریم و سپس خمیر را بسته و در دست به شکل توپهای کوچکی درمی آوریم.
    داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از یک ربع قبل روشن کرده ایم به مدت نیم ساعت می پزیم. بعد از سرد شدن کامل، داخل پودر قند غلطانده و داخل کپسول کاغذی کوچک بگذارید و روی آن را با شکلات پوشانده و با ترافل یا پودر پسته تزئین کنید.


    نکته مهم:

    بگذارید شیرینی ها کاملا سرد شود و سپس از سینی فر جدا کرده و جمع کنید!! در غیر این صورت شیرینی شما خرد و دفرمه خواهد شد.


    8.ماشمالوهای پف پفی

    مارشمالو یکی از تنقلاتی است که برای پذیرایی از میهمان های نوروزی بسیار مناسب است. به جای خریدن مارشمالوهای حاضری با این دستور خودتان در خانه درست کنید.


    مواد لازم :

    آب: 125 گرم
    شکر: 160 گرم
    پودر ژلاتین : 2 قاشق غذاخوری
    وانیل : 1/2 قاشق چایخوری
    گلوکز : 125 گرم
    آب سرد برای ژلاتین : 60 گرم


    روش تهیه :

    ابتدا 125 گرم آب را با شکر روی حرارت می گذاریم و یک قاشق درجه دار دیجیتالی داخل آن قرار می دهیم تا دمای مخلوط پس از جوشیدن به 110 درجه سانتی گراد برسد.
    در این فاصله ژلاتین را روی آب سرد پاشیده و روی بخار آب می گذاریم، گلوکز را نیز به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا مواد ذوب و شفاف شوند.
    سپس مایه را کاملا داغ داخل کاسه همزن ریخته وانیل را اضافه کرده و شروع به هم زدن می کنیم تا کمی پف کند.
    در این مرحله شربت قوام آمده را آرام آرام اضافه می کنیم و به همزن ادامه می دهیم تا مارشمالو، سفید، پفکی و فومی شکل شود، داخل قالب یا سینی کاغذ روغنی پهن کرده و مواد را به سرعت در آن پهن می کنیم.
    حال آن را 4 تا 5 ساعت در یخچال می گذاریم سپس برش داده و در نارگیل یا پودر شکر می غلتانیم.
    من برای تزیین از شکلات تلخ ذوب شده و شیرین گندمک استفاده کرده ام.


    9. شیرینی های نرم لیمویی

    زمان آماده سازی : 15 دقیقه
    زمان پخت : 10 دقیقه


    کره سه چهارم فنجان معادل 170 گرم
    پودر شکر نصف فنجان معادل 60 گرم
    آب 3 ق غ
    اسانس لیمو 1 ق چ
    اسانس وانیل 1 و نیم ق چ
    آرد الک شده 1 و نیم فنجان معادل 190 گرم


    طرز تهیه :

    آرد و پودر شکر را مخلوط کرده الک کنید .
    کره را 1 سانتی متری خرد کرده اضافه کنید و به خورد آرد و شکر بدهید .
    آب ، اسانس لیمو و اسانس وانیل را اضافه کرده مخلوط نمایید .
    وقتی مواد شیرینی فرم خمیری گرفت و کاسه کاملا تمیز شد رویش را پوشانده و 10 دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود .
    کوکی پرس را تا نیمه از خمیر شیرینی پر کنید و شیرینی هایی با ضخامت 1 سانتیمتر روی سینی فر بزنید و با کاتر جدا کنید و شیرینی بعدی را با الگوی دلخواهتان بزنید . نیازی به چرب کردن سینی فر ندارید . بین شیرینی ها فاصله بگذارید که موقع پخت به هم نچسبند .
    شیرین ها را به مدت 10 دقیقه تا زمانی که کف شیرینی کمی طلایی شود در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شوده بگذارید بپزد .
    بعد از پخت 5 دقیقه کناری بگارید از حرارت بیوفتد سپس روی توری سیمی منتقل کنید تا کاملا خنک شود .
    اگر موقع پخت شیرینی ها به هم چسبیده بود تا داغ هستند به راحتی میتوانید با یک کاتر از هم جدایشان کنید .
    مترجم : سمانه طبسی


    10.شیرینی گل

    یه شیرینی خوشمزه و خوشگل و راحت که واسه پذیرایی عید مناسبه


    مواد لازم :

    کره یک دوم پیمانه
    پودر قند یک دوم پیمانه
    تخم مرغ یک عدد
    وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
    کاکائو به میزان لازم
    آرد به میزان لازم
    رنگهای مجاز خوراکی


    طرز تهیه :

    تمام مواد باید به دمای محیط برسند.
    فر را در موقع شروع کار با 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم .
    آرد را الک می کنیم .
    کره و پودر قند را با قاشق مخلوط می کنیم بعد با همزن میزنیم تا جائی که رنگش کرم رنگ و حجمش دو برابر بشه .
    تخم مرغ و وانیل را بهش اضافه می کنیم و خوب به هم میزنیم .
    آرد را کم کم اضافه می کنیم تا جائی آرد اضافه می کنیم که خمیر مقداری چسبندگی را داشته باشه .
    هر مقدار از خمیر را که مایل هستیم به رنگ دیگه باشه جدا می کنیم .اگر مایل به داشتن رنگ قهوه ای باشیم مقداری پودر کاکائو به خمیر جدا شده اضافه تا رنگ دلخواه را بدست بیاریم بعد اگر خمیر باز چسبندگی داشت کمی آرد بهش میزنیم در استفاده از آرد مراقب باشید چون شیرینی را بعد از پخت سفت می کنه.
    از رنگهای مجاز خوراکی برای داشتن رنگهای دیگه استفاده می کنیم به همان ترتیب اضافه کردن پودر کاکائو.
    روی خمیرها را میپوشونیم برای اینکه خشک نشن احتیاجی به استراحت نیست.
    از هر خمیر به تعداد پنج تا شش توپ درست می کنیم و به صورت گلبرگ اطراف یک توپ خمیر با رنگ متضاد قرار میدیم تعداد گلبرگها سلیقه ای هست .
    با کمی فاصله از هم اون ها را در سینی فر می چینیم احتیاجی نیست سینی فر را چرب کنیم .
    سینی را در فر به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار میدیم بعد از پانزده دقیقه سینی را از فر در میاریم و تکون میدیم اگر شیرینی ها در سینی حرکت کردن آمادست


    منبع: آکاایران