بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه نان محلی شمالی

  • بازدید: 191
نان محلی شمالی

نان محلی شمالی

نان محلی شمالی

  1. مواد لازم:

    ▫️مایه خمیر ترش................... 1 قاشق غذاخوری
    ▫️نمک.............................. به میزان لازم
    ▫️روغن مایع....................... نصف لیوان
    ▫️ماست چکیده...................... نصف لیوان
    ▫️شکر.............................. نصف لیوان
    ▫️زنجبیل........................... 1 قاشق غذاخوری
    ▫️بیکینگ پودر..................... 2 قاشق غذاخوری
    ▫️تخم مرغ......................... 2 عدد
    ▫️آرد............................... 2 کیلو
    ▫️شیر.............................. نصف لیوان
    ▫️آب ولرم......................... نصف لیوان


    طرز تهیه:

    ⭕️1-ابتدا آرد و بیکینگ پودر و مقدار خیلی کم نمک (نصف قاشق چایخوری) را 4 تا 5 بار الک کرده و در یک ظرف می ریزیم.

    ⭕️2-و بعد آرد را در اطراف ظرف کنار می گذاریم و و سط آن را گود می کنیم و یکی یکی مواد را به آن اضافه می کنیم.

    ⭕️3-تخم مرغ ،زنجبیل ، مایه خمیر ترش ،‌ شیر ،‌ ماست چکیده ،‌ آب ولرم ،‌ روغن مایع ، شکر را اضافه می کنیم با همزن حدود 8 تا 10 دقیقه مواد وسط را خوب هم می زنیم.

    ⭕️4-و بعد آردی که دور ظرف قرار داشت را کم کم به مواد اضافه کرده و هم می زنیم.

    ⭕️5-و بعد مواد را با دست 10 تا 15دقیقه ورز می دهیم و اگر احساس گرده اید خمیر سفت است مقداری آب ولرم یا روغن اضافه می کنیم تا خمیر به این حالت شود.

    ⭕️6-خمیر باید به حالت نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.

    ⭕️7-ظرف خمیر را داخل مشمای پلاستیکی قرار می دهیم روی آن را پارچه تمیز قرار می دهیم و 4 تا 5 ساعت خمیر را در محیط آشپزخانه قرار می دهیم که خمیر ور بیاد. (برای ور آمدن خمیر را در جایی که خیلی سرد یا خیلی گرم نباشدقرار دهید)

    ⭕️8-موقع پخت کلوچه مقداری خیلی کم جوش شیرین (یک چهارم قاشق چای خوری) و کمی روغن (نصف قاشق چایخوری) را با هم مخلوط می کنیم و زیر و روی خمیر میزنیم و بعد 10 دقیقه با دست خمیر را ورز می دهیم.

    ⭕️9-مقداری کمی روغن به سینی فر می زنیم و خمیر را به اندازه یه نارنگی برمی داریم و خمیر را داخل سینی فر پهن می کنیم.

    ⭕️10-در یک ظرف یک عدد زرده تخم مرغ و به مقدار خیلی کم روغن مایع (2 تا 3 قطره) را با هم مخلوط می کنیم و با برس روی کلوچه ها می زنیم.

    ⭕️11-و مقداری کنجد و سیاه دانه روی آن ها می پاشیم و در حرارت 180 یا 170 درجه برقی یا توستر زیر و رو را روشن می کنیم و 20 دقیقه می گذاریم که بپزد