مواد لازم:
برای کیک اسفنجی شکلاتی:
تخم مرغ هم دمای محیط:1 عدد
شکر:1/4 پیمانه(50 گرم)
عصاره وانیل:1قاشق چایخوری(5گرم)
روغن مایع:1/4 پیمانه(60 گرم)
شیر:1/4 پیمانه (60 گرم)
آرد نول:1/2 پیمانه(68 گرم)
پودر کاکائو:2 قاشق غذاخوری(15گرم)
بکینگ پودر:1/2 قاشق چایخوری(2/5گرم)
برای موس شکلاتی:
شکلات تلخ خورد شده: 200 گرم
شکلات شیری خورد شده:200 گرم
تخم مرغ:3 عدد
اب سرد: 20 گرم
پودر ژلاتین: 4 گرم 1 و 1/2 قاشق چایخوری
خامه صورتی:420 گرم یا 1 و 3/4 پیمانه
پودر تارتار:1/2 قاشق چایخوری
شکر سفید:1/4 پیمانه یا 50 گرم
برای گاناش شکلاتی:
شکلات تلخ خورد شده: 180 گرم
خامه: 180 گرم یا 3/4 پیمانه
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن دستی بزنید تا شکر کاملا حل شود. شیر و روغن را اضافه کنید و همچنان هم بزنید و در نهایت مخلوط مواد خشک شامل ارد و بکینگ پودر و پودر کاکائو را اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا یکدست شود.
کف قالب قطر 20 سانتی متر را کاغذ روغنی انداخته و مایع کیک را کف قالب بریزید و صاف کنید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید تا بپزد.
پس از اتمام زمان پخت کیک از فر در اورده و اجازه میدهیم کاملا خنک شود.
دور تا دور کیک را با چاقو از قالب جدا کنید و کیک را به ارامی از قالب در بیاورید و کاغذ روغنی را جدا کنید.
کیک را داخل قالب کمربندی گذاشته و دورش نوار طلق بیندازید و کنار بگذارید.
برای موس شکلاتی:
مخلوط شکلات تلخ و شیری خورد شده را داخل یک کاسه بریزین و داخل ماکروفر یا به روش بنماری شکلات را اب کنید.
بعد از اینکه شکلات اب شد، سه عدد زرده تخم مرغ را یکی یکی به شکلات ها اضافه کنید و هم بزنید.
اب سرد را داخل یک کاسه یا لیوان بریزید و پودر ژلاتین را، روی اب سرد بپاشید و 2 دقیقه صبر کنید تا در دمای محیط اسفنجی شود. مقدار خامه داخل دستور را به دو بخش مساوی تقسیم کنید و یک قسمت را داخل یخچال بگذارید تا سرد بمونه. یک قسمت را هم روی حرارت ملایم با شعله کم بگذارید تا خامه داغ شود ولی نجوشد. ژلاتینی که داخل اب سرد اسفنجی شده را داخل خامه بریزید و هم بزنید تا ژلاتین کاملا اب شود.
خامه را از روی حرارت بردارید و نصفش را داخل مخلوط شکلات و زرده بریزید و هم بزنید و وفتی یکدست شد بقیه خامه را اضافه کنید و هم بزنید.
حالا قسمت دوم خامه را از یخچال در آورده و وقتی کاملا سرد هست با همزن برقی هم بزنید تا کرمی شود و تقریبا فرم بگیرد.
سفیده تخم مرغ را به همراه کرم تارتار با همزن برقی با سرعت بالا هم بزنید. شکر را به صورت بارانی به سفیده اضافه کنید تا زمانی که سفیده کاملا فرم بگیرد و از ظرف نریزد.
خامه فرم گرفته را به مخلوط شکلات و زرده اضافه کنید و با لیسک به ارومی هم بزنید. بعد سفیده فرم گرفته را اضافه کنید و دوباره با لیسک به ارامی هم بزنید تا پف سفیده نخوابد.
موس شکلاتی را روی کیک بریزید و داخل یخچال حداقل 4 ساعت استراحت دهید. اگر شب تا صبح استراحت بدهید نتیجه بهتری خواهید گرفت.
بعد از استراحت، موس را از قالب دربیاورید و نوار طلق را ازش جدا کنید.
برای گاناش شکلاتی، خامه را داخل ماکروفر یا روی حرارت با شعله کم قرار دهید تا داغ شود.
شکلات را خورد کنید و خامه داغ را روی شکلات بریزید. بعد هم بزنید تا شکلات کاملا اب شود.
حالا گاناش شکلاتی را روی موس کیک بریزید و نیم ساعت دیگه داخل یخچال استراحت داده و بعد سرو کنید.
نوش جان.