مواد لازم:
زرده تخم مرغ ۶ عدد
شکر ۳۰ گرم
عصاره وانیل ۱ ق چ
سفیده تخم مرغ ۵ عدد
شکر ۷۰ گرم
آرد ۸۵ گرم
روغن ۵۰ گرم
شیر ۳۰ گرم
خامه قنادی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
طرز تهیه:
اول کار میریم سراغ زرده ها همراه شکر و وانیل با همزن برقی میزنیم، تا رنگش روشن بشه، کنار میذاریم.
حالا سفیده رو یه کم با همزن زده تا کف کند، بعد کم کم بهش شکر را اضافه کنید و به همزدن ادامه بدهید.
میتوانید یک ق چ عسل یا شربت بار هم تو همین مرحله بزنی برای رنگ بهتر. (البته اگر فرتون رنگ گیری خوبی نداره)
در کل تا سبک و حجیم شود. به طوری که از ظرف نریزه ولی نمیخواهیم سفیده با همزدن زیاد خشک بشود.
حالا خوب دقت کنید، به مخلوط کردن سفیده با زرده كم كم مثلا تو سه یا چهار مرحله سفیده را با زرده مخلوط کنید با همزن دستی یا لیسک (فولد/ضربه، فولد/ضربه)
با مرحله آخر سفیده آرد را هم اضافه کنید و مجدد به همون حالت قبل فولد کنید. اگر ظرفتون کوچیک بود تو مرحله اخر مواد را برگردونید تو کاسه سفیده.
حالا شیر و روغن را همراه هم بریزید داخل مواد و مجدد فولد کنید. حالا اگه با همزن دستی هم میزدید بذارید کنار و با لیسک خوب مواد زیر و رو کنید. حتما مدل همزدن را رعایت کنید. حالا با لیسک مواد را از بالا داخل کاسه بریز اگه روان و یکدست پایین آمد موادت به خوبی هم خورده، اگر نه یه کم دیگه مواد را به همون سبک فولد و ضربه هم بزنید و مجدد تست کنید.
اگه مواد روان و یکدست از لیسک ریخت کار فولد کردن به خوبی انجام شده.
بیش از حد هم نباید هم بزنید حواستون باشد.
حالا مواد را تو سینی ۳۰ در ۴۰ بریزید.
به کمک لیسک یا کاردک، مواد را یکدست تو سینی پخش کنید.
یه کم سینی را تکون دهید، بكوبش رو سطح کارت و از زیر به سینی چند تا ضربه بزن. این کار برای این که اگه حباب بزرگی توی موادت هست از بین برود و یه رولت یکدست با حبابهای ریز و جذاب داشته باشید.
بره تو فر گرم ۱۸۰ درجه برای ۱۳ تا ۱۵ دقیقه بپزد.
بعد از پخت:
سینی را از فر خارج کرده و روی سینی یه پارچه نخی بندازید.
بعد ده تا پانزده دقیقه کناره های رولت را با کاردک جدا کن روی پارچه ی تمیزی پودر قند الک کن و رولت رو روش برگردونید.
کاغذ روغنی رو جدا کن
به ارومی با پارچه رول دن و بدار نیم ساعت تو محیط خنک شود.
بعد از خنک شدن رولت، مجدد روی کاغذ روغنی یه کم پودر قند الک کن و کیک رولت رو به اون انتقال بده
برای خامه ی رولت خامه قنادی رو خوب فرم بده من ۲۵۰ گرم خامه استفاده کردم
به کمک لیسک و کاردک رو سطح رولت برن راستی قبل از خامه زدن با فرچه و شیر به کمم سطح رولت رو مرطوب کنید
من لبه ی ابتدایی رولت رو با خامه یه برجستگی براش ایجاد میکنم که بعد از برش رولت مرکز رولت هم به خوبی خامه داشته باشد.
حالا با کمک کاغذ خوب رول و فیکسش کن برای فیکس کردن از کاردک هم میتونی کمک بگیرید. حالا بذارید یخچال خنک بشه و بعد برش بزنید. میتوانید بعد از برش هم تو ظرف در بسته تو یخچال بهش چند ساعتی استراحت دهید تا هم خوشمزه تر شود و هم پودر قندها جذب و رنگ رویه ی رولت خوشگلتر بشه.
نوش جان.