مواد لازم:
برای کوکی:
• ½ پیمانه (۱۱۳ گرم) کره ، کاراملی شده(قهوه ای شده)
• ½ پیمانه (۱۱۰ گرم) شکر قهوهای
• ½ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید
• ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
• ۱ عدد تخممرغ در دمای محیط
• ⅔ پیمانه (۷۵ گرم) هویج رندهشده ریز، آب گیری شده با دستمال
• ۱ و ½ پیمانه (۲۲۵ گرم) آرد سفید سه صفر
• ½ قاشق چایخوری جوششیرین
• ½ قاشق چایخوری نمک
• ۱ قاشق چایخوری دارچین
• ¼ قاشق چایخوری جوز هندی
• ½ پیمانه (۵۵ گرم) گردوی پِکَن خرد شده (یا گردوی معمولی)
برای تزیین (آیسینگ پنیری):
• ۸۵ گرم پنیر خامهای در دمای محیط
• ۲ قاشق غذاخوری (۲۵ گرم) شکر سفید
• شیر به مقدار لازم برای رقیقکردن
• رنگ خوراکی نارنجی و سبز (دلخواه، برای تزیین شبیه هویج)
طرز تهیه:
اول کره را قهوه ای کنید. یعنی روی حرارت کم بذار تا بوی فندقمانند بده و رنگش کمی تیره شه. بعد بذار حدود ۱۵ دقیقه خنک شه تا نه داغ باشه، نه سفت.
.
هویج ها را با رنده خیلی ریز رنده کنید. حدود ۷۵ گرم یا ⅔ پیمانه نیاز داری.
روی یه بشقاب پخش کرده و با دستمال کاغذی چند بار آروم فشار دهید تا رطوبتش گرفته شود. این خیلی مهمه که خمیرتون آبکی نشود. حالا کره قهوهایشده، شکر قهوهای و سفید را با هم مخلوط کنید.
با همزن دستی هم بزنید. بعد تخممرغ و وانیل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود. هویجهای خشکشده را هم اضافه کنید.
در کاسه دیگری آرد، جوششیرین، نمک، دارچین و جوز هندی را با هم مخلوط کنید. بعد به مواد خیس اضافه کرده و هم بزنید.
در آخر گردو را اضافه کنید. فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
بعد از آماده شدن خمیر، چونه گیری کنید. چونهها را روی سینی بچینید ، بعد سینی را حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید! (اگر عجله دارید ،نیم ساعت تو فریزر بزارید هم کافیه)
این کار باعث میشه چربی سفت شه و کوکی حین پخت شکلشو بهتر نگه دارد و تپلی بماند.
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ فارنهایت) بگذارید تا گرم شود.
دو تا سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
با یک قاشق بستنیساز کوچیک یا دست، از خمیر گلولههایی اندازه گردو برداشته و روی سینی بچینید.( وزن چونه ها حدودا ۴۵ گرمی هست)
۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید تا لبههاش طلایی شود. بعد از فر در بیاورید، ۲ دقیقه بذارید تو سینی تا خنک شود، بعد منتقلش کنید روی توری.
برای تهیه آیسینگ (تزیین پنیری):
پنیر خامهای و شکر را با همزن بزن تا کاملاً صاف و یکدست شود.
خیلی کمکم شیر را اضافه کنید تا کمی رقیق شود و بشود با قیف یا کیسه فریزر روشون را تزیین کرد.
دو سوم خامه را تو یه کاسه بذار، یکسومشو تو یه کاسه دیگه. یکی را نارنجی، اون یکی را سبز.
با کمک قیف، روی هر کوکی یه هویج کوچولو بکشید.
حدود یک ساعت بذارید بمونه تا خامه سفت شود، بعد میتوانید داخل ظرف دربسته نگهداری کنید.
نکته:
اگر دوست دارید کوکی رژیمی تر باشه یا ذائقه ات کم شیرینی میپسنده، میتوانید مقدار شکر سفید دستور را حذف کنید و فقط از ۸۰-۹۰ گرم شکر قهوه ای استفاده کنید.
نوش جان.