🔸1-ابتدا روغن و پودر قند را در کاسهای بریزید و با همزن برقی و دور تند حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود. اواخر ۱۰ دقیقه هل را هم اضافه کنید.
🔸2-سپس آرد الک شده را قاشق قاشق اضافه کنید و با سر خمیر گیر همزن هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست آید. ممکن است یکی دو قاشق از آرد اضافه بیاید.
🔸3-اگر مایل به تهیه شیرینی اتابکی کاکائویی هستید، خمیر را نصف کنید و یک تا ۲ قاشق سوپخوری پودر کاکائوی الک شده به یک قسمت از خمیر اضافه کنید. ورز دهید تا خمیر شکلاتی شود.
🔸4-خمیر شکلاتی و سفید را جداگانه در کیسه فریزر بگذارید و ۴ تا ۵ ساعت در محیط آشپزخانه جای خنک استراحت دهید.
🔴نکته : من خمیر را حدود ۲ ساعت در یخچال استراحت دادم.
🔴کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید. (من بدون کاغذ هم گذاشتم و اصلا نچسبید.)
🔴 آماده کردن شیرینی اتابکی برای پخت🔻
🔸1-از خمیر به اندازه فندق درشت بردارید و در دست گرد کنید گلولههای خمیر را در سینی با کمی فاصله از هم بچینید روی خمیر شیرینی اتابکی را کمی فشار دهید.
🔸2-فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و یک ربع زمان دهید تا فر گرم شود. ( سینی لعابی کف فر بماند)
🔸3-با گاتر گرد کوچکی روی خمیر چند حلقه توی هم بیاندازید. (شبیه حلقه های آرم المپیک چند دایره توی هم )
🔸4-روی شیرینی اتابکی را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید. سینی شیرینیها را در طبقه وسط فر بگذارید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی پخته شود.
🔸5-سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا شیرینی اتابکی کاملا سرد شود. سپس در ظرف بچینید و گرنه پودر میشود.
🔸6-برای سرعت بخشیدن به کار باید ۲ تا ۴ سینی شیرینیپزی داشته باشید که در فاصله رفتن هر سینی داخل فر شما سینی بعدی را آماده کنید.
🔴نکات🔻🚨
♦️1-من مثل همیشه از روغن جامد با طعم زعفرانی استفاده کردم شما میتوانید از کره هم استفاده کنید.
♦️2-به این ترتیب که کره را آب کنید. دوغ کره را جدا کنید و کره را برای ۵ ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا سفت شود.
♦️3-سپس برای پخت شیرینیهایی که احتیاج به روغن صاف دارند استفاده کنید.
♦️4-استفاده از روغن صاف باعث میشه بافت شیرینیها سفتتر، قالب زدنش راحتتر و طعمش شبیه نمونههای بازاری بشه.
♦️5-ولی من شخصا ترجیح میدم بافت لطیفتری از شیرینی داشته باشم و طعم شیرینی خونگی.
♦️6-در صورت تمایل خمیر شیرینی اتابکی را در یک سینی به قطر يك سانت باز کنید.
♦️7-خمیر باز شده را یک ربع در یخچال قرار دهید و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
♦️8-برای راحتتر کاتر زدن شیرینی بهتر است کاتر را در آرد برنج زده تکان دهید تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنید