بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه دستور تهیه و آموزش نان فطیر

  • بازدید: 1127
دستور تهیه و آموزش نان فطیر

دستور تهیه و آموزش نان فطیر

دستور تهیه و آموزش نان فطیر

  1. مواد مورد نیاز برای تهیه فطیر :

    آب گرم ——————– 1/2 پیمانه
    آرد —————————- 4پیمانه
    آب ولرم ———————— 2پیمانه
    نمک ——————- 1قاشق چایخوری
    شکر ————— 1/2-1 قاشق چایخوری
    پورد خمیر ترش ——— 2قاشق چایخوری
    روغن مایع ————— 1قاشق سوپخوری
    کنجد —————– مقدرای برای تزئین
    گردو خرد شده ——————– 1پیمانه
    دارچین ——————- 2قاشق سوپخوری
    شکر ———————- 1/2 پیمانه


    دستور تهیه فطیر :

    1- آب گرم ، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر رادرظرفی پلاستیکی ریخته و با هم مخلوط می کنیم ، سپس در جای نسبتاً گرمی بمدت پنج الی ده دقیقه قرار می دهیم تا پف کند .

    2- شکر ، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آردمخلوط کرده ، به مایه بالا اضافه نموده و مخلوط می کنیم . ده دقیقه استراحت می دهیم سپس روغن مایع را اضافه کنید .

    3- باقی مانده آرد را بتدریج اضافه کرده ، خوب ورز می دهیم در حدی که خمیر به دست نچسبد . ( توجه داشته باشید که اگرخمیر به دست چسبید ، کمی آرد و روغن میاع مازاد بر پیمانه های داده شده ، اضافه می کنیم تا چسبندگی ازبین برود . در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد ، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه می کنیم .

    4-خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم و روی خمیر را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا زمانی که حجم آن دو برابر شود .

    5- فر راروی 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود .

    6- گلوله هایی از خمیر درست می کنیم . روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده یک گلوله را کمی با وردنه باز کرده . گردو ، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده مقداری از مخلوط را وسط نان قرار داده لبه های نان را روی مخلوط آورده سپس پهن نموده ، در سینی چرب شده قرار می دهیم ده دقیقه بماند .

    7- روی خمیر را روغن مالیده کنجدروی آن می پاشیم .

    8- سینی فر را بمدت بیست وپنج الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا فطیرها پخته شودند .

    9- در صورت تمایل گلوله های خمیر را کوچکتر و ناز ک تر نموده و دو گلوله را با وردنه صاف می کنیم . دو قاشق مغزی در وسط یکی از خمیرها بریزید اطراف خمیر را کمی خیس نموده خمیردوم را روی آن قرار می دهیم ، سپس با فشار انگشت لبه های دو خمیر را به هم می چسبانیم و در فر می گذاریم تا پخته شود .


    منبع: irannaz