مواد لازم:
▫️ماست. نصف استكان
▫️شير. نصف استكان
▫️روغن مايع. نصف استكان
▫️شكر. يك ق غ خونگي
▫️نمك. يك ق چ خونگي
▫️وانيل. نصف ق چ خ
▫️تخم مرغ. يك عدد
▫️سبوس گندم. سه ق غ خونگي
▫️ارد. به ميزان لازم (حدود نيم كيلو ارد دم دست بزاريد )
▫️تره كوهي خرد شده. يك ليوان
▫️پنير سفيد براي ميان نان در صورت تمايل
▫️زيره و تخم گشنيز نيم كوب شده. يك ق چ خونگي
▫️خمير مايه فوري. يك ق غ خونگي
▫️شكر و اب ولرم براي عمل اوري خمير مايه !
طرز تهیه:
🔸ابتدا يك ق چ شكر را با يك چهارم ليوان اب ولرم (ابي كه دست رو نسوزونه !) مخلوط و خمير مايه رو داخل ان ريخته و هم بزنيد ، روي ليوان را پوشانده و صبر كنيد تا خمير مايه عمل كند .
🔸در ظرفي گود روغن و ماست ،شير ،شكر،نمك،وانيل ،تخم مرغ را مخلوط كنيد ،يك ليوان ارد رو بهمراه سبوس به مواد اضافه و هم بزنيد ،خمير مايه عمل امده رو به مخلوط بالا اضافه كرده و هم بزنيد ،حالا نوبت اصافه كردن باقي ارد هست تا زماني كه خمير شكل گيرد و بدست نچسبد ،حواستون باشه زياد هم ارد نزنيد تا لطافت خمير از بين نره،خمير رو صد بار در ظرف كوبيده و با يه دستمال تميز پوشانده تا بين نيم تا يكساعت استراحت كرده و حجم ان زياد شود ،
🔸بعد از اين مدت تره كوهي رو داخل قابلمه ربخته و تف بديد تا كمي اب ان جمع شود ،بعد از خنك شدن ان را همراه زيره و تخم گشنيز به خمير عمل امده اضافه كرده و كم كم ورز دهيد تا خوب تركيب شوند (فقط حواستون باشه چنگ نزنيد!)
🔸خمير را به چهار قسمت تقسيم كنيد ،
هر قسمت رو روي سطح ارد پاشي شده به شكل دايره اندازه يه پيش دستي باز كنيد ،روي يكي از انها پنير سفيد تكه تكه شده گذاشته و خمير دوم رو روي ان گذاشته كناره رو چسبانده و شكل دهيد،داخل سيني فر حدود يك ربع استراحت دوم داده و در پايان روي نانها زرده تخم مرغ برس كنيد ،در فر ١٨٠ از قبل گرم شده بپزيد تا رنگ ان طلايي و مانند تصوير شود .