مواد لازم:
دوغ...........................................................................2 لیتر
برنج نیم دونه..........................................................1 پیمانه
گوشت چرخ کرده..................................................200گرم
پیاز...........................................................................1 عدد متوسط
سبزی معطر............................................................مقداری
نمک،زردچوبه،فلفل سیاه،ادویه دلخواه.............به مقدار لازم
طرز تهیه:
دوغ و برنج را داخل قابلمه بدون در ریخته و می گذاریم روی گاز تا بجوشد ولی مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا دوغ نبرد. بگذارید بجوشد تا خوب دونه های برنج له شود و دوغ تون غلیظ شود. البته نه خیلی غلیظ. غلظتش در حد معمول باشد.
سپس یک عدد پیاز را رنده درشت کرده و با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه دلخواه خوب مخلوط می کنیم و گلوله های کوچک درست کرده و داخل دوغ روی گاز می ریزیم تا پخته شوند. سپس کمی سبزی معطر خشک یا تازه شامل مرزه و ترخون و نعنا می ریزیم. کمی که جوش خورد و قلقلی هامون پخته شد آش آماده است و می توانید در ظرف ریخته و سرو کنید.
نکته: 1. دقت کنید که خیلی غلظ نشود و حالت روون داشته باشد.
2. دوغ هایی که از طعمشون خوشتون نمیاد را هم می توانید استفاده کنید.اصلا توی طعم نهایی اش تاثیری ندارد.
3. در عکس بالا از سبزی معطر خشک استفاده شده. اگر از سبزی معطر تازه استفاده می کنید حتما پس از شستشوی سبزی ها آنها را خوب ریز کنید. دقت کنید که در مقدار سبزی خشک زیاده روی نکنید که باعث تلخیه آشتون میشه.
4. اگر در آخر کار البته قبل از ریختن گوشت قلقلی ها متوجه شدید که آش تون خیلی غلیظ شده می تونین مقداری دوغ و یا آب اضافه کنید تا کمی رقیق شود. سپس بگذارید جوش بیاید بعد قلقلی ها و سبزی معطر را بهش اضافه کنید.
نوش جان
گردآوری: تحریریه