بستن

آشپزی

طرز تهیه هویج پلو با قلقلی

  • بازدید: 47
هویج پلو با قلقلی

هویج پلو با قلقلی

هویج پلو با قلقلی

  1. مواد لازم:

    برنج دو پیمانه
    هویج خلال شده خام حدودا 4 پیمانه
    گوشت چرخ کرده 200 گرم
    پیاز دو عدد
    شکر حدود 6 ق غ
    خلال پوست پرتقال یک ق غ
    زرشک در صورت دلخواه مقداری
    گلاب حدودا یک چهارم لیوان
    زعفران آب کرده مقداری
    نمک به مقدار لازم
    زردچوبه و ادویه دلخواه به مقدار لازم
    روغن به مقدار لازم
    نان لواش یا سنگک یا بربری برای تهدیگ به مقدار لازم


    طرز تهیه:

    ابتدا هویج ها را شسته و با پوستکن، پوست نازکی از روی ان بگیرید، خلال کرده و با کمی روغن تفت دهید. از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
    سپس گوشت را با یک عدد پیاز رنده شده و نمک زردچوبه و ادویه دلخواه ترکیب کرده و بعد قلقلی میکنید.
    پیاز دوم را در ماهیتابه ریز خرد و کمی سرخ کنید تا کاراملی شود، سپس کمی زردچوبه بزنید و بعد قلقلی ها را در آن ریخته و تفت دهید و مجددا کمی ادویه بریزید.
    سپس هویج های سرخ شده را به آن اضافه کرده و کمی که تفت خورد نمک و شکر را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا شکر آب شود. بعد زعفران آب کرده را اضافه کنید.
    در مرحله بعد خلال پوست پرتقالی که از قبل دو بار جوشانده و آبکش کرده تا تلخی آن از بین برود به آن اضافه کنید و مجددا کمی تفت دهید.

    پس از خاموش کردن مواد در صورت دلخواه کمی زرشک به آن افزوده و هم بزنید. زرشک را زود نریزید که زود می‌سوزد.

    برنج از قبل خیس کرده را در آب جوش و نمک ریخته و پس از چند دقیقه جوش خوردن آن را آبکش کنید، و قابلمه راخوب بشورید تا لعاب برنج به دیواره های آن نچسبیده باشد.

    بعد در قابلمه کاملا خشک کمی روغن ریخته و ته دیگ نان لواش یا نان سنگک یا بربری یا هر چیزی که دوست داشتید گذاشته و یک لایه برنج ریخته و بعد مواد میانی را بگذارید و بعد مجددا برنج بریزید.
    و درب قابلمه را بگذارید با شعله بالا تا کمی قابلمه داغ شود.

    سپس کمی گلاب و آب داغ در ته ماهیتابه ای که مواد را درست کردید بریزید و روی برنج بریزید تا برنج خوب دم بکشد.

    برنج که بخار کرد شعله را کم کرده تا پلو خوب دم بکشد.

    در صورت دلخواه میتوانید در لایه های میانی و یا روی برنج هم زعفران آب کرده بریزید تا خوش رنگ تر شود.

    در ادویه های به کار رفته از پودر هل هم می‌توانید استفاده کنید، باعث خوش عطر شدن غذا می شود.

    ریختن خلال پوست پرتقال هم دلبخواهی می باشد.

    نوش جان.