مواد لازم:
برنج دو پیمانه
لوبیا خرد شده حدود دو پیمانه
گوشت گوسفندی تکه شده حدود 200 گرم
رب گوجه مقداری
زعفران دم کرده به میزان لازم
پیاز دو عدد متوسط
آبغوره سه تا چهار ق غ
نمک، زردچوبه، ادویه مخصوص پلویی، فلفل سیاه به مقدار لازم
چوب دارچین یک تکه کوچک
شکر حدود دو تا سه ق غ
نان لواش یا بربری برای تهدیگ به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
زیره سیاه مقداری
طرز تهیه:
ابتدا برنج ایرانی را خیس کنید تا موقع پخت خوب قد بکشد.
سپس پیازداغ را درست کرده و کمی زردچوبه بزنید و بعد گوشتها را داخل آن ریخته تا کمی تفت بخورد.
در صورتی که وقت کم داشتید می توانید گوشت را جدا توی زودپز بپزید. برای اینکار یک عدد پیاز کوچک را خوب شسته و پوست گرفته ولی دم آن را نکنید با مقداری فلفل سیاه و چوب دارچین و مقداری آب داخل زودپز قرار دهید تا بپزد و بعد به پیازداغ اضافه کنید.
دقت کنید که آبی که گوشت را در آن آب پز کردید را دور نریزید. در ادامه گفته میشود که در کدام مرحله به غذا اضافه می شود.
بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد، نمک و ادویه ها را اضافه کرده و بعد رب گوجه فرنگی، بعد از کمی تفت خوردن لوبیاهایی که از قبل خرد کرده و کمی بخارپز شده بودند را به آن بیفزایید.
بعد از اینکه مواد کمی با هم تفت خوردند، اجازه دهید با آبغوره و زعفران دم کرده کاملا بپزند تا جا بیوفتد.
چوب دارچین حتما داخل این مواد بذارید تا عطر دارچین در غذا بپیچد.
اگر گوشت را جدا پخته بودید آب آن را در این مرحله به مواد اضافه میکنید.
کمی که آب آن کشیده شد کمی شکر به آن بیفزائید.
در این مرحله آب و نمک را داخل قابلمه ریخته تا جوش بیاید، سپس برنج را ریخته و بعد از اینه دونه های برنج کمی باز شدند آن را آبکش کنید.
اگر کمی دون تر بگیرید بهتر است، چون لوبیا کمی آب دارد و اگر حواستون نباشد ممکن است غذا کمی شل و شفته شود.
سپس قابلمه را خوب شسته تا نشاسته های برنج اطراف دیواره نباشد.
ته قابلمه را روغن سرخ کردنی ریخته و یک لایه نان برای تهدیگ بگذارید، سپس نیمه برنج را روی آن بریزید.
روی آن مواد گوشت و لوبیا، و کمی زعفران آب کرده.
در مرحله بعد باقی برنج را روی آن ریخته و حالت گنبدی شکل به آن داده تا اطراف برنج نسوزد.
روی برنج هم کمی زعفران آب شده ریخته تا عطر بهتری به غذا دهد.
در مرحله آخر ادویه معروف غذاهای تهچینی ایرانی یعنی زیره سیاه را روی برنج پاشیده تا عطر غذاهای ایرانی در فضا بپیچد و از خواص منحصر به فرد این ادویه جادویی بهره ببرید.
در این مرحله که کمی ته دیگ گرم شد کمی آب جوش وسط برنج ریخته تا به خوبی دم بکشد.
بعد از آماده شدن مواد داخل قابلمه را به خوبی ترکیب کرده و بعد داخل دیس مورد نظر سرو کنید.
حتما همه نکات را رعایت کنید و از ادویه کلیدی زعفران نزنید تا لوبیا پلویی دلنشین داشته باشید.
نکته: حتما حتما از چوب دارچین داخل مواد و زیره سیاه روی برنج استفاده کنید.
نوش جان.