مواد لازم برای 4 نفر:
مرغ بدون استخوان................ 500 گرم، خورشی
روغن مایع............................ ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط........................... یک عدد، ساطوریشده
سیر.................................... 2حبه، ساطوریشده
زنجبیل تازه........................... 2 قاشق چایخوری، ساطوریشده
پودر تخم گشنیز...................... یک قاشق چایخوری
ادویه گرم ماسالا...................... 2 قاشق چایخوری
زردچوبه................................ یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز.............................. یک قاشق چایخوری
کره....................................... 25 گرم
گشنیز.................................... یک دسته کوچک، ساطوریشده
نمک....................................... به میزان لازم
مواد لازم برای طعمدار کردن مرغ:
سیر....................................... 2حبه، ساطوریشده
زنجبیل تازه.............................. یک قاشق چایخوری، رنده شده
فلفل قرمز تند........................... یک عدد، ساطوریشده
آبلیمو...................................... ۴ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز.......................... یک قاشق چایخوری
پودر زیره سبز............................ یک قاشق چایخوری
زردچوبه.................................... یک قاشق چایخوری
ماست....................................... 150 میلیلیتر
نمک......................................... به میزان لازم
طرز تهیه:
مواد طعمدار کردن مرغ را با هم مخلوط کرده و تکههای مرغ را که بهتر است ران باشد، حداقل یک ساعت در آن بخوابانید. روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز را ۴دقیقه در آن تفت دهید. سیر و زنجبیل را هم اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید. ادویهها را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن خارج شود. کره را هم در قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب شود. مرغها را از مایه خارج کرده و داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا مواد آب نیندازد و مرغها سرخ شود. مایه باقیمانده طعمدار کردن مرغ را اضافه کرده و پس از جوش آمدن، شعله را کم کنید. نیم پیمانه آب جوش ریخته و با در بسته، 30 دقیقه خورش را بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و اگر لازم بود، کمی آبجوش اضافه کنید اما به یاد داشته باشید که این خورش غلیظ است. قبل از سرو غذا، گشنیز ساطوریشده را اضافه کرده و آن را با نان یا برنج سرو کنید.
نکــــات:
1. به جای مرغ از میگو، ماهی و گوشت قرمز هم میتوانید استفاده کنید.
2. اگر تندخور نیستید، فلفل قرمز تند را از دستور غذایی خارج کنید.
3. اگر از سینه مرغ استفاده کردید. 10 تا 15 دقیقه زمان برای پخت خورش کافی است.
4. در بعضی دستورها بعد از تفت دادن ادویه، یک تا 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه کرده و آن را کمی تفت میدهند.
نوش جان
گردآوری: تحریریه