بستن

آشپزی

طرز تهیه خورشت لبو

  • بازدید: 808
خورشت لبو

خورشت لبو

خورشت لبو

  1. مواد لازم برای 5 نفر:

    نمک و فلفل ............................ به مقدار لازم
    زعفران (آبکرده و غلیظ) .............. ۳ قاشق غذا خوری
    کره ....................................... ۱ قاشق سوپ خوری
    شکر ...................................... ۲-۱ قاشق غذا خوری
    سرکه ..................................... ۱ قاشق غذا خوری
    گوجه فرنگی ............................. ۲ عدد
    جعفری (ساطوری شده) ................ ۳ قاشق غذا خوری
    هویج ...................................... ۲ عدد
    پیاز ........................................ ۲ عدد
    سیر ........................................ ۲ حبه
    رب گوجه ‌فرنگی ......................... ۲ قاشق غذا خوری
    سیب زمینی .............................. ۲ عدد
    لبو (متوسط) .............................. ۳ عدد
    گوشت (خورشتی) ....................... ۳۰۰ گرم


    طرز تهیه:

    ۱- ابتدا پیازها را رنده كرده و نیمی از آن را داخل قابلمه نیم سرخ كنید.گوشت را شسته و به صورت خورشتی خرد كنید و به پیاز اضافه كرده و خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.فلفل ،1قاشق زعفران و مقداری زردچوبه به گوشت اضافه كرده و اجازه دهید با 3تا4لیوان آب بپزد.
    ۲- لبو را پوست بکنید و درشت رنده کنید ، و به همراه سرکه و مقداری روغن داخل تابه ریخته و چند دقیقه تقت دهید سپس شکر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید ، پس از اینکه لبو نرم شد از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید.
    ۳- کره ، بقیه پیاز و مقداری روغن را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج را پوست كنده و درشت رنده بزنید و به مواد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا هویج نیز نرم شود.
    ۴- پس از 1تا2 ساعت که گوشت پخت سیب زمینی را پوست كنده و نگینی خرد كنید و به گوشت اضافه کنید ، 15 دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی ها نرم شوند سپس موادی را که از قبل تفت داده اید را به گوشت اضافه کنید.
    ۵- گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش بیندازید تا پوستشان نرم شود.سپس به صورت نگینی خرد كرده و پس از 15 دقیقه به همراه جعفری خرد شده ، سیر رنده شده ، بقیه زعفران،نمک و فلفل به خورش اضافه كنید، 15 دقیقه دیگر با حرارت ملایم اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.
    سایر نکات
    1)این خورش جزو غذاهای سنتی روسیه است.
    2)این خورش را همراه با نان و خامه ترش یا ماست پر چرب سرو کنید.
    3)برای پوست کندن گوجه فرنگی آن را 30 ثانیه داخل آب داغ بیندازید سپس داخل ظرف آب سرد بیندازید و براحتی پوست گوجه فرنگی را با چاقو جدا کنید.
    4)در صورت تمایل از سركه یا شكر بیشتری استفاده كنید.
    5)این غذا در دستور اصلی زعفران ندارد.
    نوش جان


    گردآوری: تحریریه