مواد لازم برای 4 نفر:
کره .......................................... ۱/۲ لیوان
تخم مرغ.................................... ۵ عدد
بیکینگ پودر .............................. ۱/۲ قاشق چای خوری
اسفناج...................................... ۳۰۰ گرم
آرد.......................................... ۱/۴ لیوان
شیر ........................................ ۱ لیوان
پنیر پارمیجانو (پارمیزان یا پارمسان)...۱ لیوان (رنده شده)
جوز هندی................................... ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
۱- در ابتدای كار فر را روشن کنید تا گرم شود ، تخم مرغ ها را در ظرفی شكسته و زرده آن را جدا كنید طوری كه ذره ای زرده هم داخل زرده باقی نماند.
۲- اسفناج را پاك كرده و بشویید و داخل آبكش كاملا خشك كرده و خرد كنید. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید ، کره را درون قابلمه قرار دهید تا ذوب شود ، آرد را الك كرده و وقتی كره شروع به حباب زدن كرد آن را كم كم به مواد اضافه كنید و مرتب بهم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شود.
۳- پس از مخلوط شدن آرد و کره شیر سرد را اضافه کنید و با قاشق چوبی و با سرعت بالا شروع به هم زدن نمائید تا مخلوط غلیظ شود ، حرارت را خاموش کنید سپس پنیر رنده شده را درون سس آماده شده بریزید و بهم بزنید تا پنیر کمی آب شود.
۴- اسفناج خرد شده ، جوز هندی و زرده های تخم مرغ را مخلوط کنید سپس به سس سفیدی که اماده کرده اید اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
۵- سفیده های تخم مرغ را با دور متوسط همزن برقی آنقدر بزنید تا كاملا سفت شود طوری كه وقتی کاسه را برمیگردانید نریز ، سفیده ها را به آرامی و کم کم به مخلوط سس سفید و اسفناج اضافه کنید ، با ملایمت زیاد و بصورت دورانی از پایین به سمت بالای مواد سفیده ها را مخلوط کنید ، هرچه هوای بیشتری داخل مواد باشد سوفله شما بهتر خواهد شد.
۶- درون ظرف سوفله یا پیرکس را با کره خوب چرب کنید ، مواد را درون ظرف سوفله یا پیرکس بریزید ، دقت کنید که مواد را یکباره درون ظرف خالی نکنید ، كم كم با قاشق از مواد بریزید تا با ایجاد شدن لایه های هوا ، پس از پخت سوفله ای عالی داشته باشید.
۷- ظرف سوفله را درون فری که از قبل روشن کرده اید به مدت 30 تا40 دقیقه قرار دهید ، 30 دقیقه اول به هیچ عنوان در فر را باز نکنید تا پف سوفله تان نخوابد ، پس از این مدت میتوانید برای چک کردن در فر را باز کنید.
۸- سوفله را پس از اینکه پخت و رویش طلایی شد همانطور داغ سرو کنید ، سوفله حتما باید داغ و تازه سرو شود.
سایر نکات:
بهتر است دما را طبق تجربه خود در مورد فر تنظیم كنید اما به طور معمولی دمای 180 درجه سانتی گراد برای پخت این سوفله مناسب است.
نوش جان
گردآوری: تحریریه