مواد لازم برای 8 نفر:
لوبیا چشم بلبلی پخته شده............... ۱ فنجان
عدس......................................... ۲ فنجان
نخود پخته.................................... ۱ فنجان
هویج خرد شده.............................. ۲ عدد
پیاز خرد شده................................ ۱ عدد
کرفس (ساقه) خرد شده .................. ۲ عدد
اسفناج یا برگ چغندر خرد شده........... ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی............................. ۲ قاشق غذا خوری
سیر له شده.................................. ۳ حبه
پودر زیره..................................... ۱ قاشق چای خوری
ریحان خشک.................................. ۱ قاشق چای خوری
آویشن......................................... ۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز.................................... ۱/۴ قاشق چای خوری
روغن زیتون................................... ۳ قاشق غذا خوری
نمک............................................. ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه..................................... ۱ قاشق چای خوری
آب یا آب مرغ................................. ۱۰ فنجان
جعفری برای تزئین .......................... به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- در یک قابلمه پیاز و هویج و کرفس رو بانمک و فلفل در روغن تفت می دهیم. 5 دقیقه روی حرارت هم می زنیم. بعد سیر و اسفناج یا برگ چغندر رو اضافه می کنیم و تفت میدهیم تا حجم سبزی نصف شود.
۲- رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مخلوط شود بقیه مواد رو همراه ۶ فنجان(آب یا آب مرغ) داخل آش می ریزیم.
۳- وقتی به جوش اومد در قابلمه رو میگذاریم تا با حرارت متوسط تمام مواد خوب بپزد.
۴- بقیه آب رو یک لیوان یک لیوان در فواصل زمانی اضافه می کنیم تا به غلظت مناسب برسد.
۵- حدود ۲۰-۲۵ دقیقه تا زمانی که عدس و سبزیجات خوب پخته شود.
۶- نصف از آش ا با گوشتکوب یا داخل مخلوط کن له کنیم تا لعاب دار تر شود.
۷- روی آش رو با جعفری تازه و فلفل قرمز پرک ، پوست لیمو تراشیده و روغن زیتون تزیین می کنیم.
نوش جان
گردآوری: تحریریه