مواد لازم برای 4 نفر:
برنج...................................... ۲۰۰ گرم
سبزی آش.............................. ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده...................... ۵۰۰ گرم
لپه....................................... 3 قاشق غذاخوری
مارچوبه................................. ۲ قاشق غذا خوری
پیاز...................................... ۴ عدد
نمک و فلفل و روغن و شکر و نعنا خشک........ به مقدار لازم
آبلیمو.................................... به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- دو عدد پیاز را پوست کنده و داخل یک قابلمه میریزیم.کمی روغن به آن اضافه کرده و پیازها را سرخ میکنیم تا طلائی گردد.
۲- فلفل، نمک و لپه را به همراه 4 الی 5 لیوان آب به پیاز سرخشده اضافهکرده و آن را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم میگذاریم.
۳- برنج را شسته و آن را داخل آش میریزیم و باز حدود 20 الی 25 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم میگذاریم تا کمی پخته و لعاب بیاندازد
۴- دو پیاز دیگر را پوستگرفته و رنده میکنیم.
گوشت چرخکرده را به آن اضافه نموده و خوب هم میزنیم. سپس آن را به صورت گلوله گلوله گل میگیریم و داخل آش میاندازیم.
۵- سبزیها (نعنا، گشنیز، پیازچه و جعفری) را شسته و خوب خرد میکنیم و به آش اضافه میکنیم و باز هم به مدت 15 الی 20 دقیقۀ دیگر روی حرارت میگذاریم.
در این مرحله آب لیمو، شکر و مارچوبه را به آش اضافه مینماییم. سپس آش را خوب بههم میزنیم و میگذاریم کمی جا بیفتد
۶- پس از پختن و جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب میکشیم. میتوان برای تزئین آن، نعنا را در روغن سرخکرده و روی آش بریزیم و یا آن را با کمی زعفران تزِِیین کنیم
نوش جان
گردآوری: تحریریه