مواد لازم برای 4 عدد مینی پیتزا
پیاز خلالی خرد شده 1.8 کیلو
کره مکعبی خرد شده 4 ق غ
نمک 1 ق چ
خمیر پیتزا 450 گرم
روغن زیتون 1 ق غ
آویشن خشک نصف ق چ
پنیر گرویر یا پنیر دلخواهتان 1 و یک چهارم فنجان رنده شده
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه :
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود . قابلمه ای را چرب کرده پیازهای اسلایس شده ، کره و نمک را در قابلمه هریخته درش را بسته و 1 ساعت در فر طبخ نمایید .
بعد از پخت پیازها را هم بزنید و اگر چیزی به ته قابلمه گرفته جدا کنید و دوباره درش را بسته 90 دقیقه دیگر در فر بگذارید تا زمانی که پیازها به رنگ قهوه ای روشن درآیند و حجمشان کم شود . بعد از 45 دقیقه هر از گاهی پیازها را در آورده هم بزنید که ته نگیرند .
قابلمه را از فر دراورده روی حرارت متوسط بگذارید و 10 – 12 دقیقه روی گاز بدون این که درش را بگذارید هر از گاهی هم بزنید تا آب پیازها کاملا کشیده شود سپس کناری بگذارید کمی از حرارت بیوفتند .
دمای فر را روی 220 درجه سانتیگراد بگذارید . خمیر را کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسد سپس به 4 قسمت مساوی تقسیم نمایید . تابه یا ظرفی که برای پیتزا آماده کرده اید را با نصف ق غ روغن زیتون چرب کنید و هر کدام از خمیر ها را در یکی از تابه ها باز کنید . 2 ق غ روغن زیتون را با آویشن خشک مخلوط نموده و روی هر کدام از خمیر هها 2 ق چ ازین مخلوط بکشید و حدود نصف فنجان از پیازها را رویشان بگذارید و با 3 ق غ پنیر رنده شده رویشان را بپوشانید و به انازه ی دلخواه نمک و فلفل بپاشید .
تابه ها را روی شعله ی متوسط به بالا بگذارید تا پرم شوده و حدود 2 – 3 دقیقه طبخ کنید تا کف خمیر پیتزا خودش را بگیرد و روغن از اطراف شروع به جوشیدن کند سپس تابه های داغ را به فر منتقل کرده 10 – 12 دقیقه طبخ کنید تا پنیر رویشان ذوب شده طلایی شود .
بعد از پخت 2 – 4 دقیقه پیتزاها را کناری بگذارید از حرارت بیوفتند سپس روی ظرف مورد نظر منتقل کرده برش بزنید .
نکته : با 250 گرم خمیر پیتزا میتوانید یک عدد پیتزای 30 سانتی یا 4 عدد مینی پیتزای 12 سانتی داشته باشید .
منبع: آکاایران