بستن

آشپزی

طرز تهیه آش اردبیلی

  • بازدید: 244
آش اردبیلی

آش اردبیلی

آش اردبیلی

  1. مواد لازم برای 6 نفر:

    ▫️حبوبات پخته (نخود ،لوبیاقرمز،عدس،لوبیا سفید) از هرکدام ۱پیمانه
    ▫️روغن و رب به میزان لازم
    ▫️نعناداغ و پیاز داغ (برای تزیین) به میزان لازم
    ▫️رشته آش یک بسته
    ▫️نمک و زرد چوبه به میزان لازم
    ▫️آلبالو خشک یا تازه با فریز شده ۳ چهارم پیمانه
    ▫️ذغال اخته خشک یا فریز شده یاتازه ۱ چهارم پیمانه
    ▫️آلو بخارا ۵ یا۸ عدد
    ▫️گوجه سبز تازه یا فریزشده یا خشک ۵ یا ۸ عدد
    ▫️برکه زردآلو(قیصی) ۸ یا ۱۰ عدد
     


    این آش رشته در اردبیل به نام اریشتَ آشی معروف است و در مراسم‌هایی مانند چهارشنبه سوری، پشت پا برای عزیزانی که زیارت میروند و در سفره های نذری و افطاری‌ها پخته می‌شود کسانی که آش دوغ اردبیل را خورده‌اند این آش رشته خوشمزه را هم امتحان کنند.
     


    طرز تهیه:

    🔸۱-ابتدا آب را می جوشانیم(ازآب قلم یا آب گوشت هم می توانید استفاده کنید.)

    🔸۲-میوه های خشک را که قبلا شسته‌ایم اضافه می کنیم.(دقت کنید که دراین مرحله فقط میوه‌های خشک را اضافه می‌کنیم.)

    🔸۳-بعد از اینکه میوه‌ها پختند حبوبات را اضافه می‌کنیم.(میوه‌ها را درحدی بپزید که له نشوند.)

    🔸۴-به محض اینکه چند جوش زد، رشته را اضافه می‌کنیم.(رشته را خرد نکنید چرا که داخل آش خمیر می شود، از وسط نصف کنید کافی است.)

    🔸۵- روغن، نمک، زردچوبه و رب را هم اضافه می‌کنیم. حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد که آش جا افتاد آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ خلال بادام، خلال پسته، گردو خرد شده و زرشک تزیین کنید.

    🔴نکته‌ها🔻🚨

    ♦️۱. به این آش هیچگونه سبزی نباید اضافه کرد.

    ♦️۲. می‌توانید گوشت قلقلی (مخلوط ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و نعنا خشک را که در روغن سرخ کرده‌اید) را نیز در موقع اضافه نمودن حبوبات به آش اضافه کنید.

    ♦️۳. مقدار رشته همانند آش رشته تهران می‌باشد، پس اگر تجربه پختن آش رشته تهران را دارید می‌توانید مقدار رشته را به صورت چشمی تنظیم کنید.

    ♦️۴. بهتر است پیاز را خلالی و نازک خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا خوشرنگ‌تر شود.

    ♦️۵. اضافه نمودن ۵ قاشف زعفران دم کرده رنگ خوبی به آش رشته می‌بخشد.این کار برای جلوگیری از نفخ مفید می‌باشد.